Anoniem,
26 jaar

Ik ben 26 jaar en afgestudeerd met twee Masters, waarvan één van King's College London. Ik heb een stage afgerond die volledig onbetaald was, en waarbij ik geen contract heb ontvangen. Toen er een keer iets niet goed ging - wij moesten een budget opstellen en kregen hier een uur te tijd voor - werd er tegen ons geschreeuwd en werd mijn mede-stagiaire beledigd. Op kantoor werkte overigens 2 betaalde medewerkers, en meer als 4 onbetaalde stagiaires.

Ik heb ook gewerkt voor een organisatie waarbij ik twee nachten achter elkaar moest doorwerken. Één van de twee had ik migraine. De organisatie zal altijd zeggen dat 'niemand mij verplicht heeft zolang door te gaan', maar met de berg werk die voor ons lag, en de stille hoop op een baan, hadden wij weinig keuze.

Ik ben zojuist geïnterviewd voor een stageplek in een hele prominente internationale instelling. Al zou ik hier graag werken, de voorwaarden maken dit onmogelijk. De positie is voor 6 maanden, is volledig onbetaald, ik moet zelf zorgen voor mijn zorgverzekering, en er is geen kans op een baan na afloop van de stage. Al zou ik dit werk graag doen, hoe betaal ik huur (minimaal 450 euro voor een krot) en hoe doe ik boodschappen?

Alles word goedgepraat onder het mom van 'ervaring' opdoen. Zo lang als organisaties hier wettelijk mee wegkomen, zullen ze dit blijven doen.  Met pijn in mijn hart zal ik straks een stageaanbod moeten afslaan. Niet uit gebrek aan motivatie, maar uit gebrek aan geld. Investeren om te mogen werken, kan het nog gekker?

Bedankt voor het creëren van dit meldpunt. Veel teveel jonge afgestudeerden worden uitgebuit, en ik hoop dat de Nederlandse overheid eindelijk eens haar jeugd en toekomst begint te beschermen.

 

Persoonlijke verhalen

Anoniem,
25 jaar

Ik ben 25 jaar, heb eerst de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en daarna de universitaire master gedaan. Ondanks 5 verschillende stages+bijbanen, werd ik overal afgewezen omdat ik te weinig ervaring heb. De feedback 'doe eerst...

Lees verder
Anoniem,

Nadat ik mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen, heb ik geprobeerd als psycholoog werk te vinden. Na een half jaar zoeken heb ik besloten toch op zoek te gaan naar een WEP, dit keer binnen een verpleeghuis, waarbij ik wederom geen...

Lees verder
Meer persoonlijke verhalen

De laatste tweets