Anoniem,
25 jaar

Ik heb bijna 6 maanden onder het mom van een werkervaringsplaats gewerkt. Ik zette me vanaf het begin 150 % in en toen m'n leidinggevende het had over een eventuele vaste aanstelling, omdat ze mij een aanwinst vonden, zette ik mij 300 % in! Ik had een overeenkomst getekend en kreeg € 365 bruto per maand voor 32 uur hard werken. Door mijn motivatie en leuke collega's hield ik het vol. Ik voelde me aan het einde een paar weken genegeerd door m'n baas en ik vroeg frequent naar duidelijkheid. Met een ultimatum als gevolg voor m'n leidinggevende om tot hem door te dringen. Ik voel me nu echt gebruikt en niet gewaardeerd voor mijn werk.

Ik nam direct ontslag en hakte de knoop van mijn frustraties door. De leidinggevende kwam toen pas in actie en sprak als een politicus met verwijten en zonder empathie. Als een werkgever geen vertrouwen en duidelijkheid communiceert dan nemen zij hun werknemer in mijn optiek niet serieus. En waarom zou ik de werkgever dan serieus moeten nemen? Werkgevers hebben de luxe om te doen wat ze willen. Er moeten volgens mij betere rechten en regels vanuit de politiek komen. Afstudeerden mensen hebben recht op een startersfunctie en niet op een werkervaringsplaats!

Ik hoop dat jullie organisatie de politiek kan bewegen om tot betere maatregelen te komen. Veel succes en alvast bedankt dat jullie überhaupt bestaan!

Persoonlijke verhalen

Anoniem,
25 jaar

Ik ben 25 jaar, heb eerst de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en daarna de universitaire master gedaan. Ondanks 5 verschillende stages+bijbanen, werd ik overal afgewezen omdat ik te weinig ervaring heb. De feedback 'doe eerst...

Lees verder
Anoniem,

Nadat ik mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen, heb ik geprobeerd als psycholoog werk te vinden. Na een half jaar zoeken heb ik besloten toch op zoek te gaan naar een WEP, dit keer binnen een verpleeghuis, waarbij ik wederom geen...

Lees verder
Meer persoonlijke verhalen

De laatste tweets