Anoniem,
24 jaar

Ik ben een jonge psycholoog en ik vervul voor de tweede keer een werkervaringsplek. Bijna twee jaar geleden ben ik afgestudeerd als psycholoog, maar door gebrek aan werkervaring en de jammere arbeidsmarkt ben ik begonnen aan mijn tweede master. Als onderdeel van die tweede master heb ik toen een stage gedaan binnen een psychiatrische instelling.

Ik hoopte dat ik met die stage en met 2 masterdiploma's op zak wel ergens betaald aan de slag kon. Ik werd uiteindelijk gevraagd om te solliciteren op een functie voor basispsycholoog. Op het sollicitatiegesprek werd mij gevraagd of ik ook geïnteresseerd zou zijn in een werkervaringsplek. Dit is een vervelend moment: zeg je "ja", dan ben je je kans op een betaalde baan kwijt, zeg je "nee" dan staan er automatisch tal van psychologen achter je in de rij die wel die WEP willen doen. Ik ben de WEP gaan doen en enkele maanden later werd er weer een nieuwe, betaalde basispsycholoog aangenomen; iemand die wel wat meer jaren ervaring heeft. Ondertussen is mijn WEP verlengd, maar ik word nog steeds niet betaald voor mijn werkzaamheden. Ik doe dagelijks psychodiagnostische onderzoeken en ik voer behandelingen uit.

Op zich ben ik blij dat ik de kans heb om werkervaring op te doen en ik weet dat ik me gelukkig mag prijzen met dat ik überhaupt een kleine vergoeding krijg. Ik heb lang kunnen draaien op de gedachte dat ik nu eindelijk in het werkveld aan de slag kon! Maar van die kleine vergoeding kun je niet rondkomen en ik vind dat mijn productiviteit en kwaliteiten een normaal salaris waard zijn. Collega's zijn dat overigens met me eens, maar die gaan helaas niet over de vacatures en het geld.

Persoonlijke verhalen

Anoniem,
25 jaar

Ik ben 25 jaar, heb eerst de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en daarna de universitaire master gedaan. Ondanks 5 verschillende stages+bijbanen, werd ik overal afgewezen omdat ik te weinig ervaring heb. De feedback 'doe eerst...

Lees verder
Anoniem,

Nadat ik mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen, heb ik geprobeerd als psycholoog werk te vinden. Na een half jaar zoeken heb ik besloten toch op zoek te gaan naar een WEP, dit keer binnen een verpleeghuis, waarbij ik wederom geen...

Lees verder
Meer persoonlijke verhalen

De laatste tweets