Anoniem,
25 jaar

Ook ik (en met mij vele andere studiegenoten) loop  tegen de herkenbare situatie aan dat wij nergens aangenomen worden wegens gebrek aan ervaring en het misbruik van de 'werkervaringsplek'.

Ondanks 5 verschillende stages en bijbanen, werd ik overal afgewezen omdat ik te weinig ervaring heb. De feedback 'doe eerst een jaar een werkervaringsplek' heb ik bij afwijzingen op sollicitaties dusdanig vaak gehoord, dat ik dit ook maar ben gaan doen. Bij één bedrijf kreeg ik de melding dat ze mij wel voor de functie wilden aannemen, alleen gezien mijn ervaring dan wel als werkervaringsplek en niet als betaalde kracht. 

 

Mijn klacht is dat ik op mijn huidige werkervaringsplek als orthopedagoog ingezet word als zéér goedkope arbeidskracht. Dit terwijl ik volledige taken uitvoer en hier verantwoordelijk voor ben, zonder enige begeleiding, supervisie, feedback of controle.

Ik heb een vrijwilligerscontract voor 70 uur per maand  en ik krijg hier in totaal 150 euro voor. Dit is de wettelijk gezien maximale vergoeding voor vrijwilligers per maand. Ik werk dus omgerekend voor iets meer dan 2 euro per uur. Het is onmogelijk om hiervan rond te komen, als je ook moet denken aan je vaste lasten en het terugbetalen van je studielening, etc. Ik krijg geen reiskostenvergoeding o.i.d., ook al ben ik maandelijks wel 50 euro aan reiskosten kwijt. 

Persoonlijke verhalen

Anoniem,
25 jaar

Ik ben 25 jaar, heb eerst de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en daarna de universitaire master gedaan. Ondanks 5 verschillende stages+bijbanen, werd ik overal afgewezen omdat ik te weinig ervaring heb. De feedback 'doe eerst...

Lees verder
Anoniem,

Nadat ik mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen, heb ik geprobeerd als psycholoog werk te vinden. Na een half jaar zoeken heb ik besloten toch op zoek te gaan naar een WEP, dit keer binnen een verpleeghuis, waarbij ik wederom geen...

Lees verder
Meer persoonlijke verhalen

De laatste tweets